Sava zainteresirana za saradnju s brčanskim poljoprivrednicima

Bez autora
Feb 02 2011

Na današnjem sastanku brčanskih poljoprivrednih proizvođača i proizvođača iz Pelagićeva i Donjeg Žabara s predstavnicima preduzeća „Sava“ Semberija d.o.o. Bijeljina, održanom u prostorijama brčanske Privredne komore, iskazana je zainteresovanost za međusobnu saradnju. Preduzeće «Sava» privatizirano je 2009. i trenutno upošljava 70-ak radnika, 250 kooperanata i ima prozvodnju oko 4,5 hiljada tona godišnje. Postoji interes i vrlo brzo će doći do konretne saradnje s proizvođačima voća i povrća s ovog područja. Cilj je da novac koji se odlijeva iz BiH ostane ovdje i da uporedo s tim imamo i domaću proizvodnju i otkup što je orijentacija svih kvalitetnih privrednih projekata. Cilj im je proizvodnja od 20 hiljada tona domaće zdrave hrane godišnje.

Sava zainteresirana za saradnju s brčanskim poljoprivrednicimaNa današnjem sastanku brčanskih poljoprivrednih proizvođača i proizvođača iz Pelagićeva i Donjeg Žabara s predstavnicima preduzeća „Sava“ Semberija d.o.o. Bijeljina, održanom u prostorijama brčanske Privredne komore, iskazana je zainteresovanost za međusobnu saradnju.

Jagoda Krsmanović, generalna direktorica «Save», preduzeća koje je  privatizirano 2009. i trenutno upošljava 70-ak radnika, 250 kooperanata i ima prozvodnju oko 4,5 hiljada tona godišnje, istakla je da postoji interes i da se nada da će vrlo brzo doći do konretne saradnje s proizvođačima voća i povrća s ovog područja.

- Naš interes je da novac koji se odlijeva iz BiH ostane ovdje i da uporedo s tim imamo i domaću proizvodnju i otkup što je orijentacija svih kvalitetnih privrednih projekata. Cilj nam je proizvodnja 20 hiljada tona domaće zdrave hrane godišnje, naglasila je Krsmanović.

Sastanku je prisustvovao i Simo Stakić, načelnik Općine Pelagićevo, koji je kazao da je ubijeđen da će poljoprivredni prozvođači iz Pelagićeva i Donjeg Žabara sigurno naći svoj interes u ovom poslu, dok je Nenad Vuković, sekretar Privredne komore, rekao da se nada da će ova saradnja već na narednom sastanku u Bijeljini biti konkretizovana.

Budućoj saradnji između poljoprivrednika navedenih općina i “Save“ Semberija, podršku su dali i predstavnici nadležnog odjela Vlade Brčko Distrikta BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik